Kom igång och i form med hund!

OnlinePepping för dig som vill komma igång tillsammans med hunden

   Se trailer

Kom igång och i form med hund! är en OnlinePepping för dig som känner att du fastnar lite väl ofta på sofflocket, och som tillsammans med hunden vill börja röra mer på er. Du har här två coacher, Jesper och Pernilla, som bidrar med sina bästa tips utifrån forskning och erfarenhet.

Fysisk aktivitet är bra för såväl den fysiska som mentala hälsan. Öka på den fysiska aktiviteten och träningen och du och din hund kommer uppleva:

 • Känslan av en starkare kropp
 • Piggare (och med andra ord minskad trötthet)
 • Effektivare i vardagen
 • Orkar koncentrera er mer, bättre minne, ökad kreativitet
 • Minskad skaderisk
 • Mindre ont om där finns smärta av olika slag
 • Bättre humör, gladare och jämnade sinnesstämning
 • Minskad ohälsosam stress
 • Förbättrad nattsömn
 • Bättre immunförsvar
 • Bättre självförtroende
 • En boost för självkänslan
 • Minskade risker för olika sjukdomar

Många människor, även hundägare, kommer knappt ut på en ordentlig promenad om dagen. Stress och tidsbrist till följd av livsstilen som hör till 2000-talet kan begränsa oss, men med smart planering får du och hunden mer kvalitet i livet. Den här kursen hjälper dig ett steg på vägen. Du slipper tänka själv och kan bara följa de instruktioner som kommer, och genom att hålla igång kontinuerligt under 30 dagar har du och din hund fått en riktig kickstart. Förutom övningar och ett smart upplägg med syftet att lyckas denna gång får du föreläsningar som skapar förutsättningar för att just lyckas.

Förhoppningsvis har du, när dessa 30 dagar är genomförda, kommit igång och fått inspiration för att själv fortsätta ha en aktiv vardag med din hund. Snart finns också en fortsättningskurs för dig som vill toppa formen för hälsa och prestation tillsammans med hunden.

Är du redan en person som idag håller igång mycket, rör på er och är intresserad av friskvård så är OnlinePeppingen "Kom igång och i form med hunden!" förmodligen på en för basic nivå för er. I så fall kan du avvakta nästa kurs som är på gång.


Om "Kom igång och i form med hund!"

Detta är en 30-dagarsutmaning för dig och din hund. För er hälsa, ert välbefinnande och er relation. Du och din hund kommer ha dagliga uppdrag som är fördelade strukturerat och genomtänkt, och innehåller övningar och aktiviteter som stärker:

 • Styrka
 • Kondition
 • Koordination
 • Balans
 • Rörlighet
 • Självförtroende

Detta är ingen träningsplan där du kör igång stenhårt direkt, utan vi kommer bygga förståelse, motivation och de fysiska förutsättningarna steg för steg med målet att det här ska bli en hållbar förändring över tid. Vår erfarenhet är att många tappar farten och ger upp ganska snart efter ett försök. Ambitionen i Kom igång och i form med hund! är att du ska få verktyg till att gå från planner till doer när det kommer till fysisk aktivitet. Har du tidigare gjort försök att komma igång men inte lyckats hela vägen behöver du prova på ett nytt sätt nu.

När du anmäler dig får du genast tillgång till:

 • En övningsbank med övningar som återkommer under de kommande 30 dagarna.

 • Tre föreläsningar:
  - Kom igång (börja med denna föreläsning)
  - Friskvård och fysträning för hund
  - Friskvård och fysträning för människa

 • Åhörarkopior till de tre föreläsningarna

 • Textdokument som beskriver de olika passen och uppgifterna

 • Ett schema som du kan skriva ut och kryssa i för varje dag när du utfört dagens uppdrag

 • Presentation av dina kursledare

Denna kurs genomför du på egen hand, om du inte anmält dig till en PREMIUM-variant. Om du har startat denna kurs på egen hand kan du när som helt hoppa på en premiumomgång och endast lägga till mellanskillnaden för premiumavgiften. Premium innebär att du ingår i en onlinegrupp (en grupp på Facebook) där du får stöd och peppning samt kan bolla tankar och idéer med andra deltagare och under handledning av två coacher (Jesper och Pernilla).

Du har tillgång till allt material under obegränsad tid och kan se om materialet hur många gånger som helst.

Vi lovar att du kommer uppleva många spännande förändringar inom dig själv och i ditt liv om du hänger i under dessa 30 dagar. Det blir en bra start till någonting nytt och helt fantastiskt.

Är du redo? Det är vi!

Hälsningar Pernilla, Jesper & PPCS OnlineSkola
Din instruktör


Pernilla Pöykiöniemi
Pernilla Pöykiöniemi

Läs mer om Pernilla & företaget på hemsidan www.ppcs.se

Verksamheten kommer successivt flyttar över till Wermlands Hundcenter AB

Ett ben i hundvärlden och ett ben på humansidan ger en bra kombo som coach för hundförare!

Träningen sker med utgångspunkt från hundens upplevelse för lustfylld, trygg och tydlig träning, och med hänsyn till förarens personlighet för att ekipaget ska nå framåt. Hos mig utgår träningen från en tydlig struktur men individanpassas där det behövs.

Jag har en teoretisk bakgrund inom bland annat psykologi och pedagogik. Prestationspsykologin ligger mig varmt om hjärtat. Primärt för att du som förare ska må bra i tränings- och tävlingssituationer men även för att du ska våga ha drömmar och visioner, och till slut nå dina mål.

Praktiskt har jag en bakgrund inom ledarskap och av arbete med personer som behöver stöd av olika slag (exempelvis ungdomar i skolålder i behov av extra stöd, människor som befinner sig inom kriminalitet och behöver verktyg för att ta sig åt ett annat håll, människor som upplever stress och/eller psykisk ohälsa och människor som känner att de står still och har en önskan om att komma framåt i livet).

På djursidan har jag diverse korta och längre utbildningar inom både SBK, privat och universitet. Jag är utbildad instruktör inom allmänlydnad och olika hundsporter. Tränar flera olika sporter för omväxlingens skull. Aktivt tävlande men det går i perioder då jag prioriterar att jobba med andra ekipage. Auktoriserad domare inom Freestyle & Heelwork to Music samt Rallylydnad. Haft kursverksamhet, privatlektioner och andra aktiviteter både ideellt och i egen regi sedan 2008.

(Tränat och tävlat olika raser som dvärgpinscher, greyhound och border collie. Samtliga upp till högsta klassen/championat och/eller SM inom en eller flera grenar. )


Läroplan


  Kom igång och i form med hund!
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig

FAQ - Vanliga frågor


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Kom igång nu!