Hnvp5bkftgq4qzdsnerr

Hundtränar- & coachutbildning

En gedigen utbildning för dig som vill bli en grym pedagog och hundtränare (start januari 2021)

Coachutbildningen är en gedigen helårsutbildning för dig som vill jobba med privatträningar och hundkurser - att instruera/coacha/leda/träna andra ekipage, enskilt eller i grupper. Kursens syfte är att du ska få en bred kunskap kring inlärning och lösningsfokuserat tänk inom trygg och positiv hundträning samt en ökad förståelse för individen och gruppen. Du inte bara utvecklar din egen förmåga att träna hund. Du bygger framförallt en stark grund för att bli en duktig pedagog, där du både hittar olika lösningar i hundträningen och har en förmåga att förmedla dessa till det ekipage du tränar - med målet att föraren i sin tur ska utveckla sin förmåga att träna den egna hunden. Under det här året kommer du genomgå en spännande resa både inom personlig utveckling och inom hundträning.


Kursen innehåller

 • Hundträning och hundkunskap i teori och praktik
 • Relevant psykologi och socialpsykologi för att kunna möta individen och gruppen
 • Pedagogik
 • Inspiration till att skapa nytänkande och innehållsrika kurssituationer
 • Hur du startar, driver och utvecklar ditt företag inom hundbranschen:
  - Affärsidé
  - Företagsutveckling
  - Marknadsföring
  - Kundvård
 • Möjlighet att välja till en specifik inriktning som en extra kurs:
  - Valp- & vardagsträning
  - Rallylydnad
  - Freestyle- & Heelwork to Music

Utbildningen genomförs med 10 helgträffar i Forshaga (Värmland) och utöver detta arbete på hemmaplan med stöd av kursledare under hela året. Examinerande uppgifter för varje block (10 block) och en större slutuppgift för att bli certifierad hundtränare och coach.

Mer information kommer inom kort.


Din instruktör


Pernilla Pöykiöniemi
Pernilla Pöykiöniemi

Läs mer om Pernilla & företaget på hemsidan www.ppcs.se

Ett ben i hundvärlden och ett ben på humansidan ger en bra kombo som coach för hundförare!

Träningen sker med utgångspunkt från hundens upplevelse för lustfylld, trygg och tydlig träning, och med hänsyn till förarens personlighet för att ekipaget ska nå framåt. Hos mig utgår träningen från en tydlig struktur men individanpassas där det behövs.

Jag har en teoretisk bakgrund inom bland annat psykologi och pedagogik. Prestationspsykologin ligger mig varmt om hjärtat. Primärt för att du som förare ska må bra i tränings- och tävlingssituationer men även för att du ska våga ha drömmar och visioner, och till slut nå dina mål.

Praktiskt har jag en bakgrund inom ledarskap och av arbete med personer som behöver stöd av olika slag (exempelvis ungdomar i skolålder i behov av extra stöd, människor som befinner sig inom kriminalitet och behöver verktyg för att ta sig åt ett annat håll, människor som upplever stress och/eller psykisk ohälsa och människor som känner att de står still och har en önskan om att komma framåt i livet).

På djursidan har jag diverse korta och längre utbildningar inom både SBK, privat och universitet. Jag är utbildad instruktör inom allmänlydnad och olika hundsporter. Tränar flera olika sporter för omväxlingens skull. Aktivt tävlande men det går i perioder då jag prioriterar att jobba med andra ekipage. Auktoriserad domare inom Freestyle & Heelwork to Music samt Rallylydnad. Haft kursverksamhet, privatlektioner och andra aktiviteter både ideellt och i egen regi sedan 2008.

(Tränat och tävlat olika raser som dvärgpinscher, greyhound och border collie. Samtliga upp till högsta klassen/championat och/eller SM inom en eller flera grenar. )


FAQ - Vanliga frågor


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Den här kursen är inte öppen för anmälan just nu.