Aktivera familjehunden!

Aktiveringskurs för familjehunden.

   Se trailer

Den här kursen riktar sig till dig som vill ge din hund fler möjligheter till stimulans, utan att lägga så mycket tid på inlärning och momentspecifik träning. Kursen passar familjehunden vars ägare inte har något intresse för tävling eller annan form av prestation som kräver strukturerad träning.

Övningarna är lätta att utföra i vardagen, hemma eller på promenaden. Det är en variation av olika övningar där hund och hundägare har roligt tillsammans. Genom att aktivera hunden mer i vardagen blir den mer lyhörd och intresserad av sin matte eller husse. Den blir också mer tillfreds med livet.

Vardagsproblem kan minska, som bekymmer med:

* hundmöten
* stress orsakad av understimulering och brist på berikning
* att hunden förstör saker hemma av tristess
* att hunden inte kommer på inkallning
* osäkerhet

Kursen innehåller:

* Förslag på övningar ni gör tillsammans
* Förslag på övningar som hunden utför självständigt
* "Hemläxor" som du kan använda som inspiration
* Aktiviteter som är berikande, det vill säga stimulerar och tillfredsställer hundens naturliga beteende och behov
* Teori om övergripande principer om hundens beteende och behov

Aktiveringskurs för familjehunden är webbaserad, det vill säga du går hundkurs på distans och det fungerar som självstudier, när och var du vill. Det enda du behöver är internetuppkoppling och valfri enhet (mobiltelefon, surfplatta, datorn).

Omfattning

* 4 lektioner

* 1 ny lektion i veckan

* Det inspirerande materialet har du sen tillgång till och kan gå tillbaka och se om obegränsat antal gånger under 1 års tid.
Din instruktör


Pernilla Pöykiöniemi
Pernilla Pöykiöniemi

Läs mer om Pernilla & företaget på hemsidan www.ppcs.se

Ett ben i hundvärlden och ett ben på humansidan ger en bra kombo som coach för hundförare!

Träningen sker med utgångspunkt från hundens upplevelse för lustfylld, trygg och tydlig träning, och med hänsyn till förarens personlighet för att ekipaget ska nå framåt. Hos mig utgår träningen från en tydlig struktur men individanpassas där det behövs.

Jag har en teoretisk bakgrund inom bland annat psykologi och pedagogik. Prestationspsykologin ligger mig varmt om hjärtat. Primärt för att du som förare ska må bra i tränings- och tävlingssituationer men även för att du ska våga ha drömmar och visioner, och till slut nå dina mål.

Praktiskt har jag en bakgrund inom ledarskap och av arbete med personer som behöver stöd av olika slag (exempelvis ungdomar i skolålder i behov av extra stöd, människor som befinner sig inom kriminalitet och behöver verktyg för att ta sig åt ett annat håll, människor som upplever stress och/eller psykisk ohälsa och människor som känner att de står still och har en önskan om att komma framåt i livet).

På djursidan har jag diverse korta och längre utbildningar inom både SBK, privat och universitet. Jag är utbildad instruktör inom allmänlydnad och olika hundsporter. Tränar flera olika sporter för omväxlingens skull. Aktivt tävlande men det går i perioder då jag prioriterar att jobba med andra ekipage. Auktoriserad domare inom Freestyle & Heelwork to Music samt Rallylydnad. Haft kursverksamhet, privatlektioner och andra aktiviteter både ideellt och i egen regi sedan 2008.

(Tränat och tävlat olika raser som dvärgpinscher, greyhound och border collie. Samtliga upp till högsta klassen/championat och/eller SM inom en eller flera grenar. )


Läroplan


  Lektion 1
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig

FAQ - Vanliga frågor


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Kom igång nu!